Recap aflevering 1 "Een verhaal apart"

 

Stop de persen draai alles terug en gooi al het huiswerk uit het raam. Een nieuwe intro, nieuwe introducties en een begin van WIDM 2018 in VIJF verschillende landen. Niet één, niet twee (zoals gespeculeerd), maar vijf verschillende landen met vijf verschillende teams. Damn… Een goed begin! Hieronder een korte samenvatting van aflevering 1: “Een verhaal apart”.

Heel even hadden wij het idee dat we niet naar WIDM aan het kijken waren, maar naar nog een reclameblok. Want daar begon dit seizoen mee. Vijf verschillende shots, vijf verschillende hotelgangen, vijf verschillende hotelkamers, vijf verschillende teams, vijf locaties: 
1. Jan Versteegh en Jean-Marc van Tol – Kiev, Oekraïne.
2. Stine Jensen en Emilio Guzman – Bakoe, Azerbeidzjan.
3. Ron Boszhard en Loes Haverkort – Moskou, Rusland.
4. Olcay Gulsen en Ruben Hein – Almaty, Kazachstan.
5. Bella Hay en Simone Weimans – Jerevan, Armenië.

Wanneer de kandidaten in duo’s de hotelkamers binnen komen zien ze de tv aanstaan en ligt er een foto op hun bed. Dan veranderd te tv opeens en verschijnt het mol-logo. De kandidaten worden een voor een begroet en er wordt door Art uitgelegd dat de duo’s op zoek moeten naar een kluis, twee jokers en €2000 in de stad waarin ze zich bevinden.

Alle teams vinden al snel hun fotolocatie waar zich een envelop, een map, een kaart en een telefoon bevindt. Met hints op de achterkant van de foto’s van twee uit het andere team moeten de teams hun jokers en geld vinden. Wanneer ze het geld hebben gevonden konden ze Art bellen voor een hint naar de kluis.

Dan komt ook bij de kandidaten de realisatie dat ze in vijf verschillende landen zitten en begint het puzzelen naar het wachtwoord. Wanneer je in de landkaart de pijlen met elkaar verbindt kom je uit op Tbilisi, Georgië. Het wachtwoord van de kluis en de plek van bestemming voor de kandidaten na opdracht 1.

Stine, Emilio, Olcay, Ruben, Bella en Simone vinden de kluis. Waarin een vliegticket zit naar Georgië. Olcay en Ruben en Ron en Loes hebben beide €2000 gevonden, die alleen telt als je ook de kluis opent. Daarnaast hebben Stine en Emilio en Bella en Simone per team twee jokers gevonden.

Helaas hebben Ron en Loes en Jan en Jean-Marc de kluis niet gevonden. Niet alleen gaat hiermee €2000 verloren, maar hun moeten nu ook de test en executie ondergaan. Voor Ron de eindhalte. Toch jammer, maar… niets is wat het lijkt! Na aflevering 1 is het exit voor Ron en staat de pot op €-3000.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ons. Dit belooft een vet seizoen te worden. De komende week gaan wij hints verzamelen en de aflevering nog minimaal 500x terugkijken. Er komt een uitgebreide analyse van de opdrachten en een post over alle hints van de aflevering. Maar, we gaan dit samen doen met jullie! Dit jaar meer dan ooit! En super enthousiast dat we nu al posts hebben binnengekregen, jullie zijn daarin te gek! Keep Posted en deel het met ons!